tel. 085-8769564

Groene kaart voor je caravan?

By on feb 14, 2012 in Nieuws |

In Polen moet je óók voor je caravan een groene kaart bij je hebben. In Duitsland en Spanje is het beter om ook een tweede groene kaart bij je te hebben.

De tweede groene kaart is nodig sinds de invoering van het kentekenregistratiesysteem voor caravans zwaarder dan 750kg. In Nederland en de meeste andere Europese landen heb je geen tweede groene kaart nodig.

Verzekering
In Nederland worden aanhangwagens en caravans meeverzekerd op de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering van het trekkende voertuig. Er wordt één internationaal verzekeringsbewijs, dat is de groene kaart, afgegeven. Hierop staat dan de code ‘AF’.

Let op: Het casco van de caravan is niet meeverzekerd op de verzekering van het trekkende voertuig. Alleen schade veroorzaakt met de caravan is verzekerd, dus schade aan derden. Het casco van de caravan kan je verzekeren met een aparte caravanverzekering.

Extra groene kaart aanvragen
De groene kaart voor je caravan kan je aanvragen bij de verzekeringsmaatschappij van je auto. Stuur hiervoor een kopie van je caravankentekenbewijs op naar de betreffende verzekeringsmaatschappij of je tussenpersoon.

Meer informatie:

Neem contact op met Menno of Anton.

Interessant? Meld je aan om de nieuwsberichten per email te ontvangen!